Tipu


"Tässä minä tutustun uuden kotini pihamaahan. Nopeasti huomasin, että täällä haisee melkein samalta kuin edellisessä paikassani. Myöhemmin selvisi, että haju lähtee hevosen kakasta. Uusi omistajani ystävällisesti esitteli minulle uuden asuinympäristöni ja minä seurasin mielenkiinnolla hänen esitystään..."


"...kunnes huomasin keittiön lattialla sopivan paikan päiväunien ottamiseen. Heti herättyäni huomasin, että nälkähän tässä jo on. Päätin lähteä etsimään mahdollista tarjoilua..."


"...ja lopulta löysinkin seisovan pöydän! Hämmästyin ensin, kun uusi omistajani hellästi keskeytti puuhani ja kertoi, etteivät ne oikeat koirat syö seisovasta pöydästä. "


"Päätinkin sitten oikein istua kuuntelemaan ne ohjeet. Tarkkailin siinä hetken uutta perhettäni ja huomasin, että kyllä sitä välipalaa on varmasti kohta tulossa."

       
"Sain sitten eteeni jotain, joka tuoksui mielestäni hyvälle. Maistelin ja haistelin ja vähän jopa haukkasin, vaan kilinää lukuun ottamatta mitään siitä ei irronnut. Tölläsin sitten kanssaeläjiäni ja ihmettelin, mihin sitä "kilinäkeppiä" oikein tarvitaan. Tulin lopulta siihen tulokseen, ettei se ihminen kovin viisas eläin olekaan. Koska välipala tuli niin helposti..."


"...jouduin kuitenkin ylläpitämään saalistustaitojani jälkikäteen."