Klockas Ikaros

Ihkun murrosikä oli hyvin aikaisessa vaiheessa ja helppo, koska se reagoi ihmiseen hyvin. Ikaros onkin jo nuorella ikää aivan soveltuva lasten hoitoponi. Pojalla on todella hyvä työntö takaosassa ja siltä lähteekin hienot keskiaskellajit. Ihku osaa tällä hetkellä väistöt, avot, sulut, takaosankäännökset ja laukanvaihdot (myöskin sarjassa). Poika kokoaa jo melko hyvin ja osaa passagemaista ravia. Esteillä Ikaros luottaa itseensä vähän turhankin paljon ja saattaakin lähteä hyppyyn huoletta aivan liian kaukaa. Maastoesteenään ponipoika on pitänyt mm. yli metrin korkuista kivimuuria, joka on toiminut Ihkun bankettina niin ylös, kuin alas päinkin mentäessä.


Ikaroksen saavutuksia

1-vuotiaana
Hippoksen näyttelyssä 40 pistettä (9-9-7-8-7) ja I palkinto. Ikaros sai myös BIS eli Best In Show tittelin.
2-vuotiaana Hippoksen näyttelyssä I palkinto (9-8-7-8-8)
  New Forest rotunäyttelyssä englantilainen tuomari palkitsi Ikaroksen I palkinnolla ja se oli myös luokkansa voittaja. Lisäksi poni oli BIS2 eli koko näyttelyn toinen!
  Kyvyt Esiin tapahtumassa poika esitteli hienoa hyppykykyään ponkaisten 100-110 cm:n korkuisen okserin. Arvosanat askellajeista ja hyppytekniikasta vaihtelivat hyvän ja erinomaisen välillä!
  Vuoden paras nuori New Forest poni!
3-vuotiaana Olimme Ponioripäivillä, joista kotiintuliaisiksi lähti ykköspalkinto ja jalostukseenkäyttöoikeus kolmeksi vuodeksi! Mahtavaa!
  New Forest rotunäyttelyssä myöskin ensimmäinen palkinto (ja luokkavoitto) brittituomarilta.
  Laatuponikilpailussa sijoitus oli hienosti toinen vain muutaman sadasosapisteen erolla. Ikäryhmässä kilpaili 14 ponia.
Kolmas sija Vuoden paras nuori New Forest poni -kilpailussa.
4-vuotiaana NF-rotunäyttelyssä Ikaros kilpaili jalostusorien luokassa ja saikin hienosti I palkinnon, ollen myös luokkavoittaja, champion-ori sekä BIS 3!
  Laatuponikilpailuun lähdettiin muutaman kk:n ratsastuksen jälkeen, vielä viimeisenä iltana miettien, että ollaanko lähi mainkaan valmiita... No kiltisti esiintyi poni ratsain muiden seassa! Oli koulupuolella luokkansa toinen (ei aivan vielä mennyt koulurata putkeen) ja estepuolella vei voiton. Ikaros sai myös champion este tittelin ollen paras esteponi 4- ja 5-vuotiaista.
5-vuotiaana Laatuponikilpailussa voitti ikäluokkansa esteillä ja oli koulupuolella toinen.
5-vuotiskaudella poni alotti kilpauransa aluetasolla saaden hyviä tuloksia 80 ja 90 cm:n radoilta (mm. Pohjanmaan nuorten hevosten hallimestaruushopeaa esteillä). Koulukilpailuissa Ikaros ehti startata kolme helppoa B:tä sijoittuen jokaisessa.
6-vuotiaana Kantakirjaus I-palkinnolla pistein 9-9-8-8-8-7-7-8,5-8,5-8-8,5 ka 8,14
  Ponibreeders voittaja! Koulukilpailun ylivoimainen ykkönen!
  Rotunäyttelyn kirkkain ruusukekin vihdoin Ikarokselle! Best In Show 2014!
  Pääsi edustamaan New Foresteja Eliitti näyttelyyn sijoittuen hienosti neljänneksi. Jälleen ponin fantastinen luonne jäi retkestä mieleen, kun poika muitta mutkitta seikkaili täydessä messuhallissa mm. laamojen, alpakoiden ja sonnien kanssa!
Suoritusluokka merkintä *
  Tällä kaudella Ikaros starttasi toistakymmentä helpon A:n rataa aluetasolla voittaen ja sijoittuen. 90 cm:n luokista pelkkiä voittoja ja sijoituksia. Starttasi myös ensimmäisen metrin ratansa, sijoittuen senkin.
7-vuotiaana
Useita kouluratoja 2-tason helposta A:sta aina 3-tason vaativaan B:hen voittojen ja sijoituksien kera! Esteitä poni hyppäsi metriin saakka 4-tasolla. Myös kenttäkilpailuista löytyy pojalta rusetti.
   

Ikaros toimii siitokäytössä (astuu omalla tallilla)

Hinnat 2016
Astutusmaksu 300 €
Varsamaksu 330 €
Tammanhoitomaksu 12 €/vrk
Hinnat sisältävät alv:n (24 %)

Varsat:

2012
28.5. Klockas Desiré synnytti orivarsan Klockas Matador
28.5. Furzey Lodge Sweet Daphne sai tammavarsan Sweet D Sophie's Choice
9.7. Pipsan oma Viivi-vaavi

2013
9.6. syntyi Citruksen orivarsa Ceasar Cirius

2014
25.4. syntyi tammavarsa Mystery Wish
14.5. Bolieta sai orivarsan Boli e Karos
2.7. Ponikujan Huldalle syntyi tammavarsa Ponikujan Hulmu

 

Ikaros    Ikaros    Ikaros
Ikaros laitumella emänsä Belladonnan kanssa vain muutaman päivän ikäisenä.

Ikaros
 Estehyppelyä harjoittelemassa syyskuussa 2008.

IkarosIkaros

 

 

Oikealla oripoika tekee tuttavuutta pienen ja pörröisen shetlanninponin kanssa.

 

 

 

 

Ikaros
Ikaros Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyissä 9.6.2009 Pietarsaaressa. Poika palkittiin ykkösellä (40 p.) ja valittiin näyttelyiden parhaaksi (BIS)!

Ihku
Meidän laitumella elokuussa 2009.

Samaisena iltana poika oli tutustumassa kenttään ja peiliin.

        

"Jestas, kui kivan näköne kaveri tos kattelee!"

"No, mihis se ny katos?"

"Ei näy tääläkää..."

Tällä hetkellä osaa karata laitumelta. Näyttää löytävän koko ajan uusia keinoja. (17.12.2009)

Keino numero 1: Lähes metrin korkuiselle kivimuurille hyppääminen. Talon vasemman puoleinen laidun ei ilmiselvästi ollut tälle pojalle mieleinen. Vuosien saatossa siinä on ulkoillut jos jonkinlaisia hevosia Jätti-Lukaan saakka, mutta silti tämä pieni ponin rääpäle on ensimmäinen, joka karkasi laitumelta kivimuurille ja siitä takapihan puutarhaan. Ja vieläpä kahdesti!

Keino numero 2: Pian ykköskeinon jälkeen Ikaros päätti käyttää "Läpi vaan" -tekniikkaa. Sähkö ei jostain syystä ollut toiminnassa, niin poika vain juoksi pää alhaalla ala-aidan läpi...

Keino numero 3: Oli syyskuun iltapäivä, Ikaros näytti makoilevan portin tuntumassa. No eipäs aikaakaan, kun veijari päästeli taas vaihteeksi puutarhassa. Mistähän Jackie Chan leffasta oli ottanut mallia ja kierinyt aitojen ali.

Keino numero 4: Eräänä lauantai-iltana, kun pakkanen tunki läpi hanskojen ja pipojen... KADONNUT?! Iski paniikki... Ässä seisoi kiltisti portilla odottamassa  sisälle pääsyä,  mutta ei vain Ikarosta  näkynyt missään.  Taskulampuilla tiirailtiin koko haka läpi, kunnes... *Räminää ja pauketta* Valo osui kahteen korkealla välähtelevään pisteeseen. Ikaros siellä kiiluvine silmineen tuijotti haan toiselta puolelta olevasta metsästä. Hienosti oli kiivennyt pystysuoran rinteen ylös ja temmeltänyt metsässä. Saipahan pikku-pahis myös tulla pyllyliukua sieltä alas :)

Ikaros ja Sanna
Poseerausta Sannan kanssa kevättalvella 2010.

Ikaros ja Jaska

 

Ikaros ja Jaska

 

Jaska ja Ikaros leikkimässä pihakentällä keväällä 2010.

 

 

 

 

 

Ikaros
Ohjasajoharjoituksissa :)

Ikaros Ihku

 

Ihku kiiltävänä poikana poseeraamassa...

 

...ja laitumella. 

 

 

Ihku
Tuomari antamassa ruusuketta Hippoksen näyttelyssä :D

Ikaros poseeraa ponioripäivillä Ikaros

 

Ponioripäivillä poseerausta! Massakausi meneillään.

 

Poika ponkaisee kevyesti yli metrin :) 

 

Ikaros    Ikaros
Vastaanottamassa Vuoden Paras Nuori NF poni 2010 palkintoa kesän 2011 New Forest rotunäyttelyssä. Kuvassa Håkan Wahlman, Sanna ja Ihku.

 

Ikaros    Ikaros ja englantilainen tuomari
Rotunäyttelyssä 2014 tuli menestystä: Ikaros palkittiin ensimmäisellä palkinnolla, voitti luokkansa, oli champion ori ja Best In Show I :) Kuvassa englantilainen tuomari, Ihku ja Sanna.

 

Ikaros                Ikaros                Ikaros       

Ikaros aluekoulukilpailuissa Vaasassa 12.7.2014. K.N. Specialin voitto ja A-merkin viides sija.

Ikaros

 

Takaisin hevoset -sivulle.