Henkilökunta

 

Kirsi PajulaKirsi, Maija ja Futu kevättalvella 2006.

Kirsi ja Ari aitatyömaalla keväällä 2006.Siis, minullehan annettiin tehtäväksi (keväällä 2004) tehdä lyhyt esittely itsestäni... Vähän sen verran minusta, että täällä minä työskentelen "yleismies Jantusena". Toimenkuvaani kuuluu lannan luontia (runsain mitoin), hevosten hoitoa ja tallimiljöön kunnossapitoa.  Väliajat kuluvat meilläkin kotiaskareiden tekoon. Iltapäivällä kello 16 lähden sitten niihin oikeisiin töihini.
   Pääsääntöisesti työt meillä tehdään kolmihenkisellä porukalla (Kirsi, Maija, Sanna) ja Ari auttelee kiitettävästi silloin, kun oikeista töistään ehtii.
   Keväällä 2007 meille muutti "kotipsykologi", joka ristittiin Tipuksi. 

kirsi ja Maija kesällä 2006.    

Tipsukkainen autoilemassaAri ja Ponu kevättalvella 2006.Sanna ja Mimmi 2005
Sanna ja Pipsa kesällä 2007


Sanna Pajula

Sanna ja Pipsa loppukesästä 2007.Olen vuonna 1991 syntynyt heppahullu. Ratsastuksen aloitin äidin sylissä, Hyrrällä, ollessani vain vuoden ikäinen. Varsinaiset hoitohommat alkoivat siitä, kun Mallu tuli (-95). Mallun ja Pupen kanssa pääsi kokeilemaan ilman taluttajaa menoa ja ensimmäiset laukka-askeleeni! (Mallu lähti kylläkin vahingossa laukkaa...)
      Siihen aikaan ratsastus oli harvinaista herkkua, koska sitä en pystynyt yksikseni tekemään ja avustajan saanti oli melko hankalaa.Sanna ja Futu 90 cm:n muurilla

Siinä 11-vuotiaana pituutta oli jo sen verran, että Mallu jäi pieneksi. Onneksi se tarkoitti myös sitä, että sain laitettua Fairi-ponille varusteet itse. Kun Fairi vain tunneilta liikeni (lähinnä viikonloppuisin) pääsin sillä ratsastelemaan. Fairin kanssa tuli koettua ensimmäiset pitkät maastot, iiisot esteet (70 cm :D) ja harjoituskisat Pulleromäellä. Muistan vieläkin sen ison ja pelottavan Sanna ja Mimmi kesällä 2007.olkipaaliesteen... Tältä vekkulilta, mutta ihanalta ponilta tupsahtelin alas lukusia kertoja.

Ratsastus alkoi todenteolla, kun sain Mimmin ratsastettavakseni (helmi 2004). Mimmin myötä pääsin ratsastamaan päivittäin. Loppukesästä 2005 ihanan opetusmestarin, ruusukehain Leon ja tietenkin MimminSanna ja Mimmi loppukesästä 2006. kanssa sain kokea ensimmäiset ihkaoikeat kilpailut Kurikassa. Silloin esteet olivat huimat 30 cm, mutta jo talvella selvitimme Leon kanssa hienosti 85 cm:n radan ja kotiin vietäväksi tulikin sinivalkoinen ruusuke! Mimmin kanssa ruusukkeita tuli koulupuoleltakin. 
      Syksyllä 2006 olin ensimmäisissä aluetason kilpailuissani (koulu). Kesällä 2007 sain Mimmin lisäksi alleni kaksi suokkiruunaa. Remonttihevosten Ässän ja Rinssin kanssa kesä kului rattoisasti. Kesän mittaan pääsin myös vähän kokeilemaan vaativampia hevosia, kuten esimerkiksi Lukaa ja Pipsaa. Loppukesästä olin Futun ja Pipsan kanssa ensimmäisissä aluetason estekilpailuissani, Sanna ja Ässä syksyllä 2007.sijoituskin tuli 90 cm:n luokasta. 

Muutaman vuoden sisälle mahtuu paljon hevosia ja ratsastusta, kilpailuja, valmennuksia, Futulla 120 cm:n ylitykset,Sanna ja Prinssi vesiesteellä, loppukesä 2007. kankitunnit ja laukkapiruetin alut Lukalla, huimia hyppyjä maastoesteillä Prinssin kanssa, aluejoukkuepronssia esteillä, aluekoulukilpailuistakin voittoja ja sijoituksia sekä Pohjanmaan estecupin voitto ja kolmas sija viimeisenä juniorivuotena.
      Elokuussa 2009 saapui Ikaros, ihkaoma newforestin ponini! Siitä alkoi opit näyttelyimaailman saloihin.

Hevostelun ohella kävin lukio-opinnot neljässä vuodessa ja sain ylioppilas lakin päähäni keväällä 2011. Sen jälkeen jatkoin opintojani Ypäjällä, josta valmistuin ratsastuksen ohajaajaksi (2013). Tällä hetkellä suoritan kasvatustieteiden perusopintoja Etelä-Pohjanmaan Opistolla, tietenkin hevosten kuuluessa edelleen arkeeni :) Valmentaudun ja kilpailen säännöllisesti. Tällä hetkellä treenaan NF-oriemme Ikaroksen ja Junostin kanssa päivittäin sekä satunnaisemmin tallin muiden hevosten kanssa. Tänä vuonna osallistuin myös alueen Isocuppiin esteillä Futun kanssa, ja mahdottoman jännää olikin, kun starttasin ensimmäisen 115 cm:n luokan. Viiden osakilpailun Cup sujui mallikkaasti ja veimme Futun kanssa voiton kotiin.

 

Sanna ja Ikaros ratsastuksen alkutaipaleella

 

 

Maija ja Pipsa. Kesä 2006.

Mari PajulaMaija ja Ponu "Maija"

Maija on 1993 syntynyt ratsastajan alku. Maijan taival ratsastajaksi alkoi Mallun ja Tärskin kanssa. Edetessään Maija sai nimikkoponikseen Tärskin, joka onkin Maijan kouluttama poni. Kun Maija vielä vuonna 2005 huoletta päästeli Tärskillä, niin jo 2006 poni jäi pieneksi. Pipsan tultua meille (2006) vaihtoi Maija Tärskin Pipsaan. "Saa nähdä jääkö Pipsakin pieneksi. Luka on tällä hetkellä 178 cm:n säkäkorkeudellaan Maijalle sopivan kokoinen." Näin kerroimme keväällä 2007. 
      Vuonna 2007 Maija aloitti ensimmäisistä seuratasonMaija ja Pipsa. Kesä 2007. kilpailuistaan. Alkuvuodesta 2009 Maija starttasi ensimmäisissä aluetason kilpailuissaan. Nyt ruusukkeita on tullut niin koulu- kuin estepuolelta aina HeB:hen ja metriin saakka.

 Keväällä 2012 Maija valmistui ratsastuksenohajaajaksi Ypäjältä. Yhdessä itse kouluttamansa sh-ruunan Jaskan kanssa Maija selvitti helpon A:n näytöt ensiyrittämällä ja valmistui luokkansa priimuksena :) Kenties seuraavana tähtäimessään ratsastuksen opettajan opinnot. 2013 Maija starttasi Jaskan kanssa menestyksekkäästi Suomenhevoscupissa sijoittuen kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Osakilpailuja oli niin koulu, kuin estepuolellakin. Sijoituksia ropisi myös avoimista helpon A:n luokista.


Keskellä alhaalla: Maija ja Tärski kesällä 2005.
Ylhäällä oikealla: Maija ja Ponu kesällä 2006. Pari näyttää sopusuhtaiselta.
 Oikealla alhaalla: Maija ja Luka keväällä 2007.

Maija ja Popi. Kesä 2005.

        Maija ja Prinssi

Maija ja Luka

Maija ja Luka alue-estekisoissa Ilmajoella        Maija ja Tärski

  

Paluu etusivulle.