Hevoset

 

Tallin omat hevoset

Bonny    Footlose III    Klockas Ikaros 38 NF    Klockas Junost 40 NF   Maritius    Pinjari    Pulleromäen Täyskuu    Pulleromäen Viivi    Pulleron Mimmi    Pörnä-Savu    Rubín    Suikun Prinssi    Tosca XXVI    Tosi-Ponu    Tosi-Ässä    Yllättäjä    Zapoved     Artemia

Tallilla asustavat myöskin

    Doonau C   

Tallin entiset hevoset   

Tallipaikalla vierailleet hevoset

Hevosen kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan heppaan paremmin!

Pulleromäen Tallin hevoset

Artemia "Muffe"

 

Rotu: Eestiläinen ratsuponi
Sukupuoli: Tamma
Väri: Kimo
Syntynyt: 16.6.2003 Viro
Säkäkorkeus: n. 147 cm
i. Artemon
e. Sagitta

Muffe on ihana valkoinen ponitamma, joka muutti meille syksyllä 2013 ilahduttamaan ratsastuskoulun oppilaita. Tästä valkoisesta prinsessa-ponista on kehkeytynyt oikein ihana lasten ja pienten aikuisten ratsu, jolla on mainio rehunkäyttökyky. Kesällä 2016 Maija kävi Muffen kanssa kokeilemassa, mitä poni tuumaa kisakentällä ja sijoittuikin 40 lähtijän luokassa kolmanneksi!

ylös

 

Bonny "Pipsa"

Pipsa

Rotu: Puoliverinen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Punaruunikko
Syntynyt: 28.5.1995, Mittelbrunn, Saksa
Säkäkorkeus: 161 cm
i. Barnabas (Old)
e. Little Lady (Holst)

Tämä viehättävä tyttönen on erittäin rehellinen ja mutkaton hyppääjä. Herkkyytensä ja temperamenttisuutensa vuoksi se toimii parhaiten rauhallisella ja pehmeäkätisellä ratsastajalla. Kapasiteettia tammalla riittää myös koulupuolella (+HeA). Pipsalla voi harjoitella vaikkapa laukkaväistöjä ja laukanvaihtoja. Ihana tamma! Pipsalla on kilpailtu aluetasolla niin esteitä kuin kouluakin sijoittuen. On mm. ollut esteillä Pohjanmaan pikkucupin kolmas. Varsonut Ikaroksesta meidän pikku-Viivin 2012.

ylös

Footlose III "Futu"

Futu

Rotu: Holsteininhevonen
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Tummanpunaruunikko
Syntynyt: 3.4.1995, Flensburg, Saksa
Säkäkorkeus: 167 cm
i. Feenspross xx
e. Finesse II

Tämä poika on leikkisällä luonteella varustettu suosittu tuntsari. Futu on kuuliainen, tasaliikkeinen ja erittäin kiltti. Kyljet ovat melko herkät, joten pieni sipaisu pohkeilla riittää, jotta saa tämän pojan rauhallisesti liikkeelle. Valmennuksissa poika on hypännyt 130 cm ja aluetasolla aina 115 cm:iin asti. Pojalla on voittoja ja sijoituksia aina 110 cm:iin saakka. Futu on myös voittanut Pohjanmaan alueen esteillä kisattavan pikkucupin sekä isocupin kahdesti vuosina 2013 ja 2014. Futulla on myös joukkuemestaruusmitaleja. Onpahan poika saanut kouluradaltakin voittoruusukkeen! Toiminut Maijan ja Sannan ratsastuksenohjaajalinjan estehevosena suorittaen kaikki näytöt mallikkaasti.

ylös

Klockas Ikaros 38 NF "Ihku"

Ihku 

Rotu: Newforestinponi
Sukupuoli: Ori
Väri: Tummanruunikko
Syntynyt: 15.5.2008, Pedersöre
Säkäkorkeus: 139 cm tällä hetkellä
i. Park's Tambour
e. Klockas Belladonna
Omistaja: Sanna Pajula
Kantakirjaus I-palkinnolla.

Toukokuussa 2009 Sanna katseli nättejä poneja netistä, yksi tietty pisti silmään... Kesäkuussa kävimme katsomassa sitä komistusta... Ja viimein elokuussa saapui Ikaros meille. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Ikaros on nuori oripoika, joka on tällä hetkellä kilpaillut aluetasolla helppoon A:han ja metriin saakka sijoittuen. Ensi vuonna pojan olisi tarkoitus startata vaativaa B.tä ja lisää metirn ratoja esteillä.

ylös

Klockas Junost 40 NF "Junnu"

Junnu ja Maija NF 2011

Rotu: New Forest
Sukupuoli: Ori
Väri: Vaaleanpunaruunikko
Syntynyt : 20.5.2009
Säkäkorkeus: 144 cm tällä hetkellä
i. Klockas Emir
e. Marina V
Kantakirjaus I-palkinnolla

Junnu saapui meille keväällä 2011 samasta ponisiittolasta, kun Ikaroskin. Emme olleet etsineet toista ponioria, mutta sattumusten kautta tämä suloinen ponipoika päätyi meille. Pian pian saapumisensa jälkeen Junnu ystävystyi Ihkun, Prinssin, Jaskan ja Ässän kanssa. Junnun ratsun taival on alkanut varsin mallikkaasti! 5-vuotiskaudella poika on startannut aluetasolla lukuisia helpon C:n ja B:n ratoja sijoittuen ja voittaen. Ponipoika omaa kapasiteettia myös esteille, mutta vauhdikkuutensa vuoksi ruusukkeet ovat jääneet vähemmälle estepuolella :) Seuraavalla kaudella tähtäimessä helppo A ja 100 cm:n luokat.

ylös

Maritius "Mallu"

Mallu 2008

Rotu: Shetlanninponi
Sukupuoli: Tamma
Väri: Mustankirjava
Syntynyt: 14.5.1984, Mikkeli, Suomi
Säkäkorkeus: 103,5 cm
i. Cesar Van Drachten 
e. Ada

Tämä hyvätapainen rouva on hypännyt valmennustunnilla Maijan kanssa 65 cm korkean esteradan puhtaasti. Mallu on erinomainen pienten hoitajien harjoitteluponi, joka toimii myös kärryjen edessä. Jo vähän kokeneemman pikkuratsastajan kanssa Mallu selvittää myös kaikenlaiset koulukiemurat. Ikänsä vuoksi ei mene enää täysiä tuntimääriä.

ylös

Pinjari "Jaska"

Jaska koulukisoissa

Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Tummanrautias
Syntynyt: 24.05.2005
Säkäkorkeus: + 165 cm
i. Poika-Vinkkeli
e. Vokkerin Pinja

Tämä Jaska-ruuna Ruonasta tuli taloon marraskuussa 2009. Ratsastamattomasta hellyyttävästä hömpästä alkaa kuoriutua oikea ratsuhevonen. Jaska oli Maijan kanssa nuorena hevosena Ypäjällä ja edistyikin sen verran mukavasti, että suoriutuivat yhdessä ratsastuksenohjaajan loppunäytöistä hienosti läpi (HeA nivelillä ja kangilla). Jaska on Maijan kouluttama. Jaska suoritti ratsastuksenohjaajan koulupuolen näytöt myös Sannan kanssa! Jaskalla on kilpailtu aluetasolla koulupuolella helppoa A:ta sijoittuen sekä esteitä 90 cm:iin saakka. Jaska on mm. ollut Pohjanmaan kouluhallimestaruuksissa suokkien mitaleilla sekä saanut hopeaa suokkien yhdistetyssä este- ja koulucupissa! Vuonna 2014 Jaska voitti Pohjanmaan Suomenhevos Cupin!

ylös

Pulleromäen Täyskuu "Tärski"

Rotu: Shetlanninponi
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Musta
Syntynyt: 31.5.1996, Pulleromäki
Säkäkorkeus: 106 cm
i. Clay
e. Maritius

Tärski on meillä syntynyt Mallun aikamiespoika, joka toimii hyvin sekä ratsuna että ajoponina. Tärski sopii kiltin luonteensa vuoksi erinomaisesti pikkuhoitajille. Yli 80 cm:nkin on tämä poika ponkaissut!

ylös

  Pulleromäen Viivi "Viivi"

 

Rotu: Ratsuponi
Sukupuoli: Tamma
Väri: Ruunikko
Syntynyt: 9.7.2012, Pulleromäki
Säkäkorkeus: kasvaa
i. Klockas Ikaros
e. Bonny

Meidän oma pikku-Viivimme on vikkelä ponin alku. Näyttänyt lupaavia loikkia esteillä! Selvästi perinyt jotain sekä isältään, että emältään. Pipsan ja Ihkun oma vaavi :) Kulkee jo hienosti ratsastajan kanssa. Tästä tulee loistava ratsuponi!

ylös

Pulleron Mimmi "Mimmi"

Mimmi

Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Sysirautias
Syntynyt: 19.6.1999
Säkäkorkeus: 145 cm
i. Heluri
e. Tosi-Hyrrä

Mimmi on meillä syntynyt ja Sannan kouluttama mukava monitoimipolle. Mimmillä on kilpailtu aluetasolla helppoa B:tä ja ratana pieni suokkitamma hyppää 80-90 cm. Toimii myös hyvin kärryjen edessä. Mimmistä on kuoriutunut oikea tuntiratsastajien suosikki. Mimmillä on tasainen, mutta reipas ravi ja laukka. On edelleen Sannan kultsi! 

ylös

Pörnä-Savu "Savu"

 

Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Musta
Syntynyt: 4.5.2013
Säkäkorkeus: kasvaa vielä :)
i. Lastun Leka
e. Pörnä-Tuli

Meidän ensimmäinen ratsusukuinen suomenhevonen :) Syksyllä 2014 kasvanut kokoa huimasti! Jäämme odottamaan minkäkokoinen jättiläinen tytöstä mahtaa tulla! ;)

ylös

Rubín "Rubi"

Rubi

Rotu: Vain arvata saattaa
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Ruunivoikko
Syntynyt: arv. 1996, Belgia
Säkäkorkeus: 156 cm

Rubi muutti meille kesäkuussa 2005 Belgiasta. Ruubeni on erittäin kiltti hoitaessa ja varusteita laittaessa. Tasaisen ja rauhallisen ravinsa vuoksi soveltuu erinomaisesti talutustunneille ja pikkuponista isompaan siirtyville. Tämä siimaselkäinen hurmuri hurmaa monet. Rubin kanssa on startattu koulukisoissa helppo C-B tasolla sijoittuen. Esteillä kapasiteettiä löytyisi vaikka kuinka, mutta vauhdikkuutensa vuoksi ei yleensä osallistu hyppytunneille.

ylös

Suikun Prinssi "Prinssi"

Prinssi

Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Punarautias
Syntynyt: 11.6.1997, Ylivieska, Suomi
Säkäkorkeus: 160 cm
i. Suikku
e. Hovileija

Prinssi on Kirsin silmäterä. Hieman vallaton, mutta tapakasvatus on tuottanut tulosta. Prinssistä on kuoriutunut todella mukava ratsu, joka toimiikin jo säännöllisesti tuntitöissä. Jykevä Prinssi on utelias ja viihtyy mielellään ihmisten rapsutettavana. Hypätty 90-100 cm.

ylös

Tosca XXVI "Tosca"

Tosca

Rotu: Trakehner
Sukupuoli: Tamma
Väri: Musta
Syntynyt: 29.5.2005, Saksa
Säkäkorkeus: 170 cm
i. Hohenstein I
e. Tolosa

Tosca on äärimmäisen kiltti siro kaunis kouluhepan alku. Luonteeltaan tamma on täysi kymppi: hyvä käsitellä, kiltti ja rauhallinen uusissa paikoissa ja tilanteissa. Toimii Sannan ja Maijan kisa- ja valmennusratsuna sekä tekee tunteja tarpeen vaatiessa. Toscalla kilpaillaan tällä hetkellä aluetasolla helppoa A:tä ja 110 cm:ä.

ylös

Tosi-Ponu "Ponu"

Ponu

Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Punaruunikko
Syntynyt: 27.6.1993, Pulleromäki
Säkäkorkeus: 152 cm
i. Heluri
e. Tosi-Hyrrä

Ponu on meillä syntynyt ja kasvanut suomenhevostamma. Ponu osaa +helpon B:n asiat ja on kilpaillut aluetasolla. Esteillä on hurautellut ainakin 90 cm:ä. Tamma on varma ja turvallinen ratsastaa, mutta taitojen esiin kaivamiseen tarvitaan vähän osaavampi ratsastaja. Ponu on hyvin opeyyavainen hevonen, koska vaatii ratsastajaa tekemään asiat oikein. Pidättyväisen luonteensa takia Ponu ei ole paras mahdollinen hoitohevonen, sen kanssa rauhallisuus onkin valttia!

ylös

Tosi-Ässä "Ässä"

Ässä

Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Punarautias
Syntynyt: 27.5.1997, Alahärmä, Suomi
Säkäkorkeus: n. 145 cm
i. Ville-Vikkelä
e. Säikkyri

Hevosen kasvattaja vähensi hevosiaan, joten löysimme tällaisen hurmurin. Ruuna opettelee rauhallisena ratsuna oloa, mutta on melko vauhdikas vielä. Onpa tämä poika ponkaissut meidän kentän aitojenkin yli! Irtona hypännyt 110 cm:n okserin. Ässä on superkiltti hoidettaessa ja tekee joitain tunteja kokeneemmilla ratsastajilla.

ylös

Yllättäjä "Ymmi"

 

Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Tummanpunarautias
Syntynyt: 26.6.2008
Säkäkorkeus: n. + 150 cm
i. Totemi Rok
e. Napakymppi

Ymmi muutti meille keväällä 2014 ratsun hommia opettelemaan. Ymmi on äärimmäisen utelias ja ihmisläheinen tamma. Se onkin aina ensimmäisenä vastassa laitumelle mentäessä :) On tällä hetkellä tiineenä oriista Ypäjä huttunen.

ylös

Zapoved "Susa"

Susa

Rotu: Hannover-Trakehner
Sukupuoli: Tamma
Väri: Tummanpunarautias
Syntynyt: 10.6.1993, Venäjä
Säkäkorkeus: 157 cm
i. Zvezda
e. Potserk

Susa on suosittu tuntihevonen, joka soveltuu niin aloittelijoille, kuin kokeneemmillekin ratsastajille. Susalla on kilpailtu aluetasolla sekä koulua, että esteitä. Osaa helpon A:n asiat ja on hypännyt 120 cm irtona. Susa on kiltti ja rauhallinen, mutta tytöstä löytyy myös säpäkkyyttä tarvittaessa. Tämä tamma pystyy lähes mihin vain!

ylös

Tallilla asustavat myös

Doonau C "Dana"

Dana    Dana

Rotu: Torinhevonen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Ruunikko
Syntynyt: 13.4.2004, Viro
Säkäkorkeus: n. 160 cm
i. Donnerbube II
e. Argentiina C
Omistaja: Elina Rajaharju

Dana on ihmisrakas ja rauhallinen hevostamma, joka saapui tallille ylläpitoon toukokuussa 2014 kisattavaksi ja oppilaiden iloksi.  

ylös

tallin entiset hevoset

tallipaikalla vierailleet hevoset

Paluu etusivulle.