Tallin entiset hevoset

Bombay    Cordeval    Fayrethorne Asmead`s Kernel    Hovikin-Poika    Leonardo    Naslednitsa Niki    Pulleron Myrsky    Petrus    Pimm´s no 1    Tanjaana    Tosi-Hyrrä    Veto-Peli    

Bombay II "Popi"

Popi

Rotu: Tanskalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Ruunikko
Syntynyt: arv. 1984, Tanska
Säkäkorkeus: 165 cm
Kuollut: keväällä 2013

Popi on kilpaillut kansallisia koululuokkia ja se osaa vaativan B:n asiat. Popi on yksi suosituimmista tuntihevosistamme, mutta laajojen liikkeidensä vuoksi, se ei ole ehkä paras vaihtoehto aloittelevalle ratsastajalle. 'Sairaanhoitajakammonsa' takia Popilla täytyy olla lääkinnällisissä hoitotoimenpiteissä tuttu ja turvallinen hoitaja. Ikänsä vuoksi Popi toimii enemmän lapsiratsastajilla. Popi siirtyi vihreämmille laitumille vuonna 2013.

ylös

Cordeval "Valtsu"

Valtsu

Rotu: Belgialainen puoliverinen
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Mustanruunikko
Syntynyt: 9.6.1984, Hekelgem, Belgia
Säkäkorkeus: 170 cm
i. Carneval
e. Evita
Kuollut: 17.8.2009, Pulleromäen Talli

Valtsulla on kilpailtu kansallisella tasolla rataesteitä (120-130cm). Näin ollen se osaa paljon myös koulupuolella mm. laukanvaihtoja sarjassa. Jäänteet päättäväisen kilpahevosen luonteesta ilmenevät nykyään siten, että Valtteri ei omasta mielestään paarmojen kanssa työskentele eikä ulkoile. Pyrimme toimimaan Valtterin ohjeiden mukaan. Valtteri on haudattuna yhdessä Fairin, Leon ja Hyrrän kanssa.

ylös

t. Fayrethorne Ashmead`s Kernel "Fairi"

Fairi

Rotu: Newforestinponi
Säkäkorkeus: 145 cm
Syntynyt: 1984, Hants, Iso-Britannia
i. Refna's Egremont Russet
e. Tantany Tink-A-Tink
Kuollut: 17.1.2004, Pulleromäen Talli

Fairista saimme nauttia kahdeksan vuoden ajan. Eläinlääkärin toimesta Fairin elämä saatiin päätökseen normaalin päivärytmin mukaan heinäkasalla hevosystäviensä ympäröimänä. Fairi on Hyrrän kanssa haudattuna tallin takapihalle.

ylös

r. Hovikin-Poika "Poika"

Poika

Rotu: Suomenhevonen
Säkäkorkeus: 161 cm

Poika on kilpaillut kansallisella tasolla helpoissa koululuokissa. Tämä rehellinen ja kiltti herrasmieshevonen käy kaikille ratsastajille ja on yksi suosituimmista tuntihevosistamme. Majailee jokusen kilometrin päässä eläkekodissaan. Laukannut vihreämmille laitumille.

ylös

r. Leonardo "Leo"

Leo

Rotu: puoliverinen (selle francais)
Säkäkorkeus: 170 cm
Kuollut: 6.3.2006, Pulleromäen Talli

Leo muutti keväällä 2005 tallillemme. Leosta tuli kertaheitolla yksi tuntiratsastajien suosikkihevosista ja oli todellinen opetusmestari. Tämän pojan kanssa Sanna aloitti ensimmäisistä seurakisoistaan ja Leo olikin oikea ruusukehai! Leo on haudattuna tallin takapihalle.

   ylös

Lukas III "Luka"

Luka

Rotu: Saksan ratsuhevonen
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Punarautias
Syntynyt: 10.2.1993, Hainichen, Saksa
Säkäkorkeus: 178 cm
i. Larry
e. Myrelle
Siirtyi vihreämmille laitumille 14.12.2012.

Luka on suurikokoinen, mutta hienotunteinen puoliverinen. Osaa kevyesti helpon A:n kouluasiat ja selvittää 130 cm esteradan heittämällä. Lukan säkäkorkeuden olleessa 178 cm, se ei ole aivan paras vaihtoehto pienille ratsastajille. Meillä ollessaan kisattu helppoa A:ta ja 90 cm:ä. Irtohypytetty yli 145 cm.

ylös

t. Naslednitsa Niki "Niki"

Niki

Rotu: Unkarilainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 154 cm

Tämän pitkälle koulutetun hevosen kiusana on käsittämättömät jalkavaivat, joten kilpailu-ura on tyssännyt aluetason helppoihin luokkiin niin esteillä kuin koulussakin. Niki muutti keväällä 2005 harrastehevoseksi yksityiskotiin. Laukannut vihreämmille laitumille.

  ylös

t. Pulleron Myrsky "Myrsky"

Myrsky

Heti vieroituksen jälkeen Myrsky muutti Kivirannan Piialle.

ylös

r. Petrus "Petkuli"

Petrus

Petrus osoittautui liian viisaaksi tuntihevosena, joten se myytiin osaavaan yksityiskotiin. Laukannut viihreämmille laitumille.

ylös

r. Pimm`s no 1 "Pimi"

Pimi

Viimeiset vuotensa Pimi toimi opetusmestarina Pulleromäellä, kunnes vanhan jalkavaivansa vuoksi se päätettiin päästää vihreämmille laitumille.

ylös

t. Tanjaana "Tanja"

Tanja

Pirteän ja reippaan luonteensa takia Tanja ei ollut paras mahdollinen ratsastuskouluhevonen. Tanja myytiin yksityiskotiin.

ylös

t. Tosi-Hyrrä "Hyrrä"

Hyrrä
Rotu: Suomenhevonen
Säkäkorkeus: 154,0 cm
Syntynyt: 19.6.1982, Ylihärmä
i. Tosi-Pinko
e. Ero-Hyrrä
Kuollut: 17.1.2004, Pulleromäen Talli

Sanat eivät riitä kertomaan.

ylös

Veto-Peli "Puppe"

Puppe

Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Tummanruunikko
Syntynyt: 1.5.1984, Eura, Suomi
Säkäkorkeus: 167 cm
i. Vesori
e. Peilaus
Kuollut: 31.1.2010, Pulleromäen Talli

Puppe osaa perusasiat ja toimii kärryhevosena hääkuljetuksissa ja morsiamen ryöstöissä yms. Useat ratsastajat haluavat kokea ensimmäiset laukka-askeleensa Pupella sen maasta ohjattavuuden vuoksi. Meidän kaikkien kullannuppu viidentoista vuoden ajan.

ylös

 

Paluu hevoset -sivulle.